de punten worden weer gepakt door sliedrecht sport dames2 tegen Devoko met 3-1



Na een heerlijk weekend vrij te zijn geweest, mochten we het afgelopen zaterdag opnemen tegen de meiden van ikwilvanmijnautoaf.nl DeVoKo uit Denekamp. Deze wedstrijd vond plaats in onze eigen Stoep, een heerlijke sporthal waar wij ons echt thuis voelen. Dit seizoen zijn we nog niet verslagen thuis, vier wedstrijden op rij hebben we niet verloren. En als we vorig seizoen meerekenen, zijn we thuis ongeslagen sinds eind januari 2015.
Dit roepen we natuurlijk niet hardop, want dan leggen we onszelf onnodig extra druk op. Maar het is een hele prestatie en het geeft ook wel aan hoe fijn we het vinden om in onze eigen sporthal te spelen, met onze eigen tellers, ballenkinderen en natuurlijk niet te vergeten; onze eigen dj Lukas. De muziekjes tussendoor, niet altijd even mooi en goed gekozen, geven ons toch wel altijd een heerlijk gevoel.
Plezier, passie en vervolgens prestatie waren de drie belangrijkste woorden in de afgelopen twee weken. Zodra wij plezier hebben in het veld, spelen wij stukken beter. We moesten meer gaan genieten, er bewust van zijn wat we met elkaar voor elkaar krijgen. Zo startten we ook in de eerste set, we vlogen uit de startblokken. Op een stand van 2-1 begon Joanne met een serviceserie waarbij de coach de tegenstander zijn twee time-outs meteen gebruikte. Pas bij 10-1 weten de meiden aan de overkant een punt te scoren. Wat een heerlijk begin! In de rest van de set spelen we erg gefocust en zo staat er na 17 minuten een stand van 25-13 op het scorebord.
Het was belangrijk om deze focus vast te houden in set twee. Maar zoals je zo vaak in het volleyballen ziet, is het mentale aspect het aller moeilijkste. We begonnen slordig en keken meteen tegen een achterstand aan. Er spookten allerlei vervelende gedachten rond in onze hoofdjes, we durfden niet meer te volleyballen. En op het moment dat je geen fouten durft te maken, dan maak je ze juist. Dit is dus precies wat er gebeurde, we maakte veel fouten en durfde het aan het net niet af te maken. Het resulteerde in een eindstand van 18-25.
Na een geweldige eerste set en een hele nerveuze tweede set, moesten we onze koppen weer bij elkaar steken om de volgende sets binnen te slepen. Daar hadden we in het begin nog wel moeite mee. Het was minder nerveus, maar we moesten keihard werken. Halverwege de set staan we met 9-16 achter, we krijgen door dat het toch echt anders moet. We moesten gaan vechten, nog meer strijd leveren. En dat deden we!
Famke werd gewisseld voor Aukje, die bij haar eerste bal het hele blok aan gort speelde waardoor Neeltje de bal keihard op de vier meter sloeg. Aan de overkant werd er nog gewisseld, maar dat mocht niet baten. Via 16 -20 naar 24 -21 en vervolgens naar 25-21. We moesten het echt uit onze tenen halen, maar wat een heerlijk gevoel als er dan 2-1 op het scorebord staat!
In de vierde set ging het heel erg gelijk op, wij een paar punten voor, zij een paar punten voor. Zo gingen we een spannend slot tegemoet. De punten boven de twintig zijn altijd het moeilijkste, maar vooral het belangrijkste. Dankzij een paar hele goede individuele acties; een fantastisch kill – block, een geweldige set uit het achterveld en een aantal heerlijke aanvallen sloten wij de set winnend af. Wow! Wat een ontlading! Het was absoluut niet onze beste wedstrijd, maar het was wel een hele knappe prestatie. Deze drie punten hadden we echt verdiend met vechten, iets wat wij blijkbaar erg goed kunnen.
Om nog even terug te komen op de drie belangrijke woorden, plezier, passie en prestatie; het is echt fantastisch om deel uit te mogen maken van dit team! Plezier is iets wat we al sinds het begin hebben met zijn allen, naast teamgenoten zijn we ook echt vriendinnetjes. Dit klinkt heel erg slijmballerig, maar het is zo mooi om dit te ervaren. Om vier keer in de week te trainen, heb je wel passie nodig lijkt me. Dus, zou je zeggen, dat de prestaties dan vanzelf moet komen.
Dit blijkt thuis ook zo te zijn, nu moeten we uit ook nog gaan shinen. Hoe mooi zou het zijn, als we onze eerste punten uit kunnen halen tegen het ongeslagen Apollo?! Aanstaande zaterdag spelen we om 19.00 uur in sporthal de Veste in Borne. Zouden we weer met zoveel plezier en passie kunnen spelen als in de eerste set? Ik hoop het!
(Wedstrijdverslag van Nienke den Boogert, Sliedrecht Sport dames 2)






























Reacties