Eerste 4-0 overwinning is een feit! vc wik tegen volleyTilburg


Na de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Havoc hebben we in de nieuwe trainingsweek de koppen dezelfde kant op kunnen zetten voor de eerste thuiswedstrijd op zaterdag 29 september tegen Tilburg. Door personele problemen moest Valerie op de middenpositie spelen en werd Marina doorgeschoven naar de diagonaal. Leora Donk was bereid gevonden reserve te staan voor noodgevallen, waarvoor nog dank!
De eerste set vlogen we uit de startblokken met een hoge servicedruk en keurig rallyspel waardoor Tilburg vrij weinig te vertellen had. Valerie kon huishouden op de midden en sloeg de ene na de andere bal loeihard binnen. De sfeer in het team zat er goed in en dus kreeg Tilburg geen enkel moment grip op de set, met 25-12 was het eerste punt binnen!
De tweede set lieten we de teugels iets vieren en Tilburg maakte van de gelegenheid gebruik om te laten zien dat ze niet voor niks naar Ammers waren gekomen. Tilburg begon beter te serveren en wij maakte iets teveel fouten waardoor ze redelijk dicht in de buurt konden blijven. Normaliter willen we nog weleens een beetje in paniek raken bij een serie tegen maar deze wedstrijd konden we ons side-out spel degelijk houden wat resulteerde in een 25-20 winst.
Ondanks dat er een 2-0 voorsprong op het telbord stond werd ons door trainers Sander en Michiel op het hart gedrukt meer gas te geven en Tilburg niet in het spel te laten komen. De dames van Tilburg speelden in de tweede set namelijk al beter dan de eerste en het was aan ons de taak dat weer de kop in te drukken. Dit lukte, voornamelijk dankzij serviceseries en heerlijk rallyspel waarbij er keihard gewerkt werd en als team werd gespeeld. Tilburg werd compleet weggespeeld met een uitslag van 25-9.
De wedstrijd was gewonnen dus nu moest de focus liggen op het binnenhalen van het 'bonuspunt'. Tilburg speelde deze set duidelijk alles of niks, ze gingen beter serveren en blokkeren waardoor wij na de zeer gemakkelijke derde set ineens extra gas bij moesten geven. De hele set was het onwijs spannend maar we konden toch een voorsprong van 1 a 2 punten behouden. Voor de toeschouwers was dit waarschijnlijk de leukste set om te kijken met lange rally's en reddingen aan beide kanten maar voor ons was deze set slopend en zwaar. Op wilskracht konden we de kleine voorsprong gedurende de set behouden en wonnen we met 25-23.
Deze week gaat er weer fel getraind worden ter voorbereiding op de wedstrijd tegen VCN op zaterdag 6 oktober. We spelen dan om 14:15 in sporthal Oostgaarde in Capelle ad IJssel. Iedereen is van harte welkom!
Geschreven door Sharon Korevaar 

































































Reacties