kampioenschap komt al inzicht bij de meiden b1 van okk´70

Jaaaaa, een luid gejuich vanaf de tribune, de camera van fotograaf Brian Cleton gaat tekeer als een malle, en de meiden van de B1 vliegen elkaar in de armen. Het kampioenschap is een feit. Deze wedstrijd moest worden gewonnen om vandaag kampioen te worden, en bij een 0-3 voorsprong is dat in ieder geval gelukt.

Na eigenlijk de hele set voor te hebben gestaan loopt het aan het einde van de derde set toch allemaal even wat minder, de meiden van Flits hebben een krachtige service waar we echt wel wat moeite mee hebben, en wanneer we dan tot een aanval komen gaat het te vaak toch even niet zoals we zouden willen. We willen hoog en hard, maar gaat nu waarschijnlijk door de spanning toch met name fout, eenmaal aan service wil ook die niet gaan zoals het zou moeten. Uiteindelijk weten we de set toch met 27-29 te winnen. Na de wedstrijd geeft Rachel aan dat het einde van de derde set zo zenuwslopend was…… Ook daar kunnen we dan weer van leren.

Na de tweede helft vorig seizoen kampioen te zijn geworden is er bewust voor gekozen om nogmaals op dit niveau in te schrijven, er is nog zo ontzettend veel te leren, en in een setting waarbij het mogelijk is om in de rally te komen was daar veel winst in te behalen.

We zijn gaan spelen met een s.v. die vanaf rechtsachter komt, we willen spelen met een echte 1e tempo aanval, en om het niet te eenvoudig te maken krijgt iedereen per wedstrijd een andere taak. Ben je de ene wedstrijd passer/loper sta je de volgende wedstrijd op het midden of ben je spelverdeelster. Dat is niet eenvoudig, maar maakt het leermoment groot. In de gespeelde wedstrijden heeft inmiddels iedereen wel een positie waar ze graag of liever niet staan, dit zullen we mee nemen in het maken van de beslissing wanneer we op vaste posities gaan spelen.

Deze wedstrijd maken we voor de wedstrijd de afspraak dat we met name midden en achterover zullen spelen, midden moet wel een 1e tempo blijven! Emma Brieffies is wel aanwezig maar kan door een enkelblessure helaas niet spelen. De eerste punten is het even zoeken, Mb speelt goed en maakt een gretige indruk. Spelverdeelsters Zoë en Nina doen hun uiterste best om te doen wat is afgesproken. De sets achterover zijn vaak te net te scherp op het net, maar dat accepteren we en leren we weer van. Het midden wordt vaak aangespeeld, en zo gebeurd het dat halverwege de eerste set Rachel met haar explosieve afzet en een loepzuivere setup van Zoë de bal snoeihard in weet te slaan. Een genot om te zien, en het team geniet massaal van de gehaalde doelen.

Uiteindelijk weten we ook deze wedstrijd met 0-4 te winnen, van een tegenstander die het onze best lastig maakte, maar waar Mb weer veel van wist te leren, en het vertrouwen in eigen kunnen alleen maar groter lijkt te worden. Eenieder op zijn of haar niveau, zoekend met elkaar naar de mogelijkheden, en plezier. Dat lijkt opnieuw te zijn gelukt. Nog twee wedstrijden in de deze competitie, kansen om het geleerde uit te voeren en verder te ontwikkelen. Op de training zijn we er eigenlijk altijd allemaal om te weten wat we doen, en met elkaar de stap te kunnen maken, mede daardoor is het team zo hecht, en weten we allemaal wat we hebben getraind of afgesproken.

Beste meiden; Nina, Esther, Jeanet, Judith, Emma, Zoë, Hanna en Rachel. Maar ook Willemijn die helaas even niet mee kan doen, en Emma S die er altijd is op de trainingen. Van harte gefeliciteerd met jullie verdiende kampioenschap!Dré