80.000 mensen bezoeken Rescue Vlissingen



De tiende editie van Rescue Vlissingen zit erop. Naar schatting 85.000 mensen hebben het evenement, verspreid over de hele dag, bezocht.

Politie, brandweer en andere hulpverleners kwamen vanaf 12.00 uur in actie met tal van demonstraties. Jong en oud mochten in voertuigen kijken, die normaal gesproken verboden terrein zijn. Overal stonden ambulances, politiewagens en brandweerauto's. De meest gefotografeerde auto was de Lamborghini van de Italiaanse politie. Voor de kust werden demonstraties gegeven door verschillende reddingsteams. Daarbij werden ook vliegtuigen en helikopters ingezet.


Minibikes legden het in populariteit ver af tegen het echte werk. De KNRM had veel opstappers in de Koopmanshaven voor een gratis tochtje. Mariniers hadden veel jonge klantjes voor de klimtoren die de vereiste 1.20 m lengte maar net haalden. Bepakking beproeven was ook populair.

De opening van Rescue Vlissingen werd verricht door Commissaris van de Koning Han Polman. Ook burgemeester Bas van den Tillaar van Vlissingen was aanwezig. De boulevard was volledig afgesloten voor verkeer.

Volgens de organisatie hebben over de hele dag genomen 80.000 mensen het evenement bezocht. Vooral in het begin van de middag was het druk. Het centrum van Vlissingen stond vol met geparkeerde auto's. Voor de volgende uitgave van Rescue Vlissingen wordt onderzoek gedaan naar de mobiliteit. Woensdag stond het verkeer op veel plaatsen vast.























































Reacties