3-1 overwinning sliedrecht sport dames 2 tegen Krekkers !

Zaterdag 17 oktober was het tijd voor de tweede thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen voor Sliedrecht Sport dames 2. Een nieuw seizoen waarin we een tweede kans krijgen om ons te handhaven in de Topdivisie! Heel hard roepen dat je een tweede kans verdiend is makkelijker dan bewijzen dat het werkelijk zo is. Toch zeggen we het niet zonder reden. We weten dat we op heel veel vlakken gegroeid zijn ten opzichte van vorig jaar rond deze tijd en de stijgende lijn die we vorig jaar ingezet hebben, willen we graag verder vervolgen.

Ons doel bestond afgelopen zaterdag dan ook niet uit een resultaat (winnen), maar uit het goed toepassen van de getrainde middelen. Iedereen had afgelopen week op eigen specifieke dingen gefocust en wist waar haar kracht lag. Nu kwam het er op neer om dat te laten zien in de wedstrijd. Als iedereen zijn verantwoordelijkheid zou nemen, zouden alle stukjes op zijn plaats vallen en het resultaat er vanzelf komen. En zo geschiedde het!

We hadden erg veel zin om tegen Krekkers te spelen, dus de teamspirit zat er lekker in! Met hun 3-0 overwinning tegen US van de week ervoor, begonnen we scherp aan de eerste set. Dat het de vorige keer in onze eigen Stoep binnen een uur klaar was in ons voordeel, betekende niet automatisch dat het nu weer zo makkelijk zou gaan. Met Dorijn, Joanne, Laura, Nienke, Anke, Famke en Lisette begonnen we aan de eerste set.

Krekkers mocht serveren, maar door een goede pass en een mooie set-up kon Sliedrecht het eerste punt binnenslaan, waarna een heerlijke start begon. Anke kwam aan serve en zette de passlijn van Krekkers flink onder druk. En waar de pass de spelverdeler wel wist te bereiken, stonden Joanne en Lisette aan Sliedrechtse kant aan het net om de aanvallen tegen te houden. De eerste time out van de wedstrijd was dan ook voor Krekkers, bij een stand van 8-2 in het voordeel van Sliedrecht.

Helaas voor Krekkers kon deze time out het tij niet keren en zetten wij door naar 16-4 (wissel Krekkers) en 17-4 (time out Krekkers). Deze time out had wel wat effect, want vervolgens scoorde Krekkers vier keer, terwijl het Sliedrecht maar één keer lukte. Onze staf greep in en vroeg een time out aan. Er was geen reden tot paniek, de voorsprong was groot. Belangrijk was echter wel dat we onze afspraken weer gingen uitvoeren, dat we Krekkers niet in hun spel zouden laten komen en dat we zelf echt enthousiast bleven bij elk gescoord punt. Met resultaat: uiteindelijk lukte het ons om de eerste set met een verschil van 13 punten in ons voordeel te beslissen: 25-12! Door Krekkers goed onder druk te zetten, kwamen zij niet tot scoren. In totaal hebben we de eerste set elf punten gescoord met serveren en blokkeren!

Op naar de tweede set. Wetende dat Krekkers beter zou kunnen dan ze nu lieten zien, was het belangrijk dat we de focus vast wisten te houden. Er op bedacht dat we deze set meer tegenstand zouden gaan krijgen, begonnen we gelijk weer scherp. Opnieuw met resultaat! Met een voorsprong van 9-1 voor ons vroeg Krekkers een eerste time out aan. Op 15-3 probeerden ze het tij te keren met een wissel, waarna de punten even over en weer verdeeld werden.

Vandaar dat wij bij een stand van 18-6 weer even op initiatief van onze eigen trainers een slokje water mochten drinken. Ons weer even op scherp zetten. Helaas had dit niet het gewenste effect, want Krekkers scoorde vier punten op rij. Bij een stand van 18-10 kwam Angjeny Tolentino (oftewel ons aller Angie) er in voor Anke, waarna ze een goede pass bracht en Sliedrecht via een mooie set-up van Famke kon scoren.

Sliedrecht kwam weer aan serve en wist uiteindelijk de set opnieuw met een stand van 25-12 in eigen voordeel te beslissen! Deze set hadden we minder servicedruk en kwam Krekkers vaker langs ons blok, maar dankzij goede passjes en een goed spelende Famke wisten de aanvallers de gemiste servicedruk en blokjes te compenseren met meer aanvalspunten. Als team hebben we deze prestatie neergezet en dat voelt goed!

De derde set waarschuwde onze staf voor het bekende effect van de derde set. Niet verslappen na de twee relatief makkelijk gewonnen sets, maar doorpakken! Helaas lukte het ons niet om, zoals de voorgaande twee sets, gelijk vanaf het begin directeen ruime voorsprong te pakken. Dit maakte het beeld van de derde set dan ook een stuk spannender. Krekkers begon ineens sterk te serveren en zette onze passlijn onder druk. Bij een stand van 5-6 kwam Anke weer terug in het veld voor Angie. Vervolgens liep de stand telkens gelijk op… Puntje voor Sliedrecht, puntje voor Krekkers.

Bij een stand van 12-14 vroeg Arie een time out aan met effect, want vervolgens kwamen wij wat beter in ons spel en haalden wij zes punten, waar het de Krekkers maar twee keer lukte. Op een stand van 18-16 vroeg Krekkers een time out aan en was het voor ons alleen maar zaak om de kleine voorsprong niet meer uit handen te geven. Helaas voor ons begon Krekkers op dat moment kanonskogels af te vuren, die wij passend niet onder controle kregen. En als er een pass aankwam bij de spelverdeelster, namen de aanvallers hun verantwoordelijkheid niet om het punt te scoren.

Uiteindelijk zorgde deze laatste serviceserie ervoor dat het beeld van de spannende set, qua uitslag helemaal niet meer zo spannend leek. Krekkers serveerde de set uit en won met 18-25. In totaal hebben wij gedurende deze set negen punten cadeau gedaan door eigen fouten te maken… Waar de verslapping bij onze kant door kwam? Dat iseen bekende, vaker gestelde vraag in de beruchte derde set. We konden er echter niet lang over nadenken, want er moest een vierde set gespeeld worden.

Zaak was om op de één of andere manier ons niveau van de eerste twee sets te gaan halen. Dat betekende weer teruggaan naar waar onze kracht ligt, zowel individueel per speelster als collectief als team. Eigen afspraken uitvoeren en vervolgens met elkaar elk punt het feestje vieren! En jawel… Het lukte ons weer om goed druk te zetten en Krekkers van het scoren te houden. Via de standen 8-2, 16-6 en 21-11 stormden we af op de 3-1 overwinning.

In deze set klopte alles weer: de servicedruk was terug via o.a. Famke en Nienke. Het blok stond er weer met o.a. Joanne en Laura. De passing van Anke, Nienke en Dorijn was -voor de slechts zeven keer dat er gepasst hoefde te worden,omdat Krekkers vijf opslagfouten maakte -vrijwel perfect. De setjes van Famke lagen heerlijk en de aanvallers konden vrijuit scoren.Elk punt een feestje en achteraf heel veel trots voor ons hele team! Op een stand van 24-13 sloten we de set, en daarmee de wedstrijd, met een foutserve van Krekkers af. De drie punten zijn in de Stoep gebleven!