ALLE RESCUE HEROES VERZAMELEN! Aviodrome Lelystad




Alle Rescue Heroes verzamelen! Op 15 en 16 augustus vindt er namelijk een grote operatie plaats bij Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad met als thema redden en blussen! Compleet met even uiteenlopende als bijzondere blus/reddingsvoer- en vliegtuigen, medewerking van politie, brandweer en ambulance én voor de allerkleinsten: Brandweerman Sam!

Ook de Koninklijke Marechaussee, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en de ANWB verlenen hun medewerking aan dit spectaculaire evenement. De ANWB is tijdens Aviodrome Rescue Heroes aanwezig met de Lifeliner, oftewel de traumahelikopter. Ze vliegen al ruim 20 jaar in Nederland, staan 7 dagen per week en 24 uur per dag gereed en maken meer dan 4200 vluchten per jaar.

Catalina
Speciaal voor Rescue Heroes komen er nog veel meer bijzondere vlieg- en voertuigen naar Aviodrome. Wat te denken van ambulances, de Amorak en zeker de Catalina? Deze Consolidated PBY-5A, kortweg Catalina genoemd, is een vliegboot die zowel op het water als op een landingsbaan kan landen. De Catalina werd door diverse strijdkrachten gebruikt vanaf de jaren 1936 tot ruim na de Tweede Wereldoorlog waaronder ook de Nederlandse marine.

Bell 47
De Bell 47 (een tweebladige lichte helikopter bekend van de televisieserie MASH) is ook te zien tijdens Rescue Heroes, evenals de US Ladderwagens van de Bosbrandweer. Bij de Dierenambulance kunnen kinderen hun eigen knuffeldier verzorgen. Ook twee Amerikaanse politieauto’s en twee Amerikaanse politiemotoren zullen de nodige aandacht trekken.

                                                    




























Reacties